Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2013 07:03

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: "Σχολείο - Παιδί - Οικογένεια"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/12/2013 και λίγο μετά τις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση «Σχολείο – Παιδί – Οικογένεια» που ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου & 2ου Νηπιαγωγείου Νέου Φαλήρου από κοινού συνδιoργάνωσαν. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με εισηγητές και θέματα ως ακολούθως:

  • Ελένη Μπούντα, Σχολική Σύμβουλος, με θέμα: «Παιδί – Γονιός – Σχολείο»
  • Καλυψώ Μιχαλακάκη, Δ/ντρια του Σχολείου, με θέμα: «Σχέσεις μεταξύ του σχολείου και των μαθητών».
  • Δήμητρα Καραβασίλη-Νεοκοσμίδη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων σε σχέση με το σχολείο».
  • Μαίρη Καρακασίδη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα: «Γονιός και παιδί. Πώς χτίζεται αυτή η σχέση»

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι γονείς και οι δάσκαλοι των παιδιών των σχολείων μας, ενώ συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Πουλικαράκος Πέτρος, ο Σύμβουλος Παιδείας Δημάρχου Πειραιά κ. Παράσχος Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Οικονόμου Χριστόφορος ο οποίος μάλιστα απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε ότι το θέμα της εκδήλωσης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς απασχολεί καθημερινά όλους μας, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν και ο Ομότιμος Καθηγητής Nεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λεοντσίνης Γεώργιος, ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου κ. Κατσάς Αναστάσιος, η Διευθύντρια του 53ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Δελλαπόρτα Ελένη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου κ. Δαμιανίδης Μάριος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου και πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γκιων Μιχαήλ και άλλοι.

Ακολουθεί βίντεο με τις εισηγήσεις των ομιλιτριών και σύντομα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

 

Μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση γι' αυτήν την πρώτη εκδήλωση της σχολικής χρονιάς, κάνοντας χρήση των κωδικών σας για τον παρόντα ιστότοπο. Περιμένουμε τις σκέψεις και γνώμες σας γι' αυτήν την πρώτη εκδήλωση, καθώς επίσης και ιδέες σας για επόμενες εκδηλώσεις και ομιλίες που θα επιθυμούσατε να διοργανωθούν.

Για να συμμετέχετε στη συζήτηση παρακαλούμε επιλέξτε την ενότητα Ρωτήστε μας - Εδώ συζητάμε ή πατήστε εδώ (απαιτείται σύνδεση σας με τον κωδικό που σας έχει χορηγηθεί).

 

Διαβάστηκε 1473 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013 16:17

Πολυμέσα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Ακολουθήστε μας
στα social media

socialmediaFacebook socialmediaGoogle
socialmediaTwitter socialmediaYouTube

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με το
Διοικητικό Συμβούλιο
πατώντας εδώ

Συνδεθείτε

Open