Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 11:31

25η Μαρτίου: Ευαγγελισμός της Θεοτόκου & Επανάσταση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μέρες τόσο για το Έθνος μας όσο και για την Ορθοδοξία. Εορτάζεται με κατάνυξη αλλά και κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια.

Για τους Χριστιανούς σημαίνει την αναγγελία της γέννησης του Υιού του Θεού, της ενανθρώπισης του Θεού. Ο αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοινώνει στην Παναγία ότι έχει την ευλογία να είναι η μητέρα του Ιησού Χριστού.

Για το Έθνος μας τέτοια μέρα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821 σήκωσε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης κατά της οθωμανικής σκλαβιάς που κρατούσε 400 χρόνια. "Ελευθερία ή Θάνατος" βροντοφώναξαν όλοι και αυτό υπήρξε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτό άλλωστε συμβολίζει και η Ελληνική σημαία. Οι εννέα γραμμές της είναι οι εννέα συλλαβές της φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος" ενώ ο λευκός της σταυρός στην κορυφή της σημαίνει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

 

Φέτος το Δημοτικό Σχολείο μας κάνει την δική του... επανάσταση και λαμβάνει το χαρμόσυνο μήνυμα της συμμετοχής του, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, στην μαθητική παρέλαση του Πειραιά, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Την παραμονή της Εθνικής Εορτής τα παιδιά της Στ΄τάξης παρουσιάζουν θεατρικό, αφιερωμένο στην ημέρα, στο χώρο του Σχολείου. Αμέσως μετά συμμετέχουμε ως σχολείο στην κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Μνημείου Καραϊσκάκη. 

Μοναδική λοιπόν η ευκαιρία να τιμήσουμε τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Μοναδική η ευκαιρία τα παιδιά μας να βιώσουν τα γεγονότα αυτά μέσα από το θεατρικό και τη συμμετοχή τους στην παρέλαση και να διδαχθούν μέσα από αυτή. Ας συμμετέχουμε λοιπόν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των προγόνων μας.

 

Δίνουμε όλοι ραντεβού στον Πειραιά, στο χώρο της παρέλασης, στην πλατεία Κοραή απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας και να ενθαρρύνουμε την προσπάθειά τους. Να μην λείψει κανείς !!!

Διαβάστηκε 1148 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 18:47
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Ακολουθήστε μας
στα social media

socialmediaFacebook socialmediaGoogle
socialmediaTwitter socialmediaYouTube

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με το
Διοικητικό Συμβούλιο
πατώντας εδώ

Συνδεθείτε

Open